Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S. Koreja prijeti

Kim Jong-un vojnicima: Pripremite se za totalni rat!

Kim Jong-un
Reuters/PIXSELL
08.03.2013.
u 10:27

Sjeverna Koreja objavila je da prekida sve mirovne sporazume s Južnom Korejom te da zatvara granični prijelaz Panmunjom u demilitariziranoj zoni. Obavijestili su i da zatvaraju izravnu telefonsku liniju s južnim susjedima.

Vođa Sjeverne Koreje, Kim Jong-Un, rekao je svojim vojnicima da se pripreme za "totalni rat" dok se pojačavaju tenzije na Korejskom poluotoku, piše Telegraph.

Kim Jong-un je posjetio vojnike na granici sa Južnog Korejom i pozvao ih da budu spremni za "istrebljenje neprijatelja". Sjevernokorejski mediji su napisali da je vođa poručio vojnicima "da moraju biti potpuno spremni za akciju kako bi istrijebili neprijatelja u bilo koje vrijeme kada se izda zapovijed".

Sjeverna Koreja ranije je prekinula primirje s Južnom Korejom, prekinula "hotline" sa Seulom i zatvorila zajedničku graničnu točku, piše BBC. To je odgovor Sjeverne Koreje na uvođenje najnovijih sankcija Vijeća sigurnosti UN-a zbog njihovog nuklearnog testa prošlog mjeseca. Ranije je Pjongjang rekao da imaju pravo izvesti preventivni nuklearni napad.

Iz SAD-a odgovaraju kako "ekstremna retorika" nije neuobičajena za Sjevernu Koreju. Južnokorejska predsjednica Park Geun-hje rekla je da je trenutačna sigurnosna situacija "vrlo loša", ali je i dodala da je spremna na razgovore s Pjongjangom "ako krenu putem promjena".

Sjeverna Koreja objavila je da prekida sve mirovne sporazume s Južnom Korejom te da zatvara granični prijelaz Panmunjom u demilitariziranoj zoni. Obavijestili su i da zatvaraju izravnu telefonsku liniju s južnim susjedima objasnivši da nemaju što razgovarati s "grupom izdajica".

>>Izglasane teže sankcije Sjevernoj Koreji, prijete napadom na SAD

 

Komentara 14

IR
irani.
17:25 08.03.2013.

Nesto veca panika i nesto blesavije izjave jer se i Kina pridruzila potpisnicima u UN.

PA
patria
10:46 08.03.2013.

Eto, malo pojačane ratnohuškačke dreke i ispraznih prijetnji prema SAD-u i za razliku od njih samih uspješnom i prosperitetnom južnom bratu, kao odgovor na pooštrene sankcije povećanje ionako velike samoizolacije i što će se onda dogoditi? Zapravo apsolutno ništa kao i dosad, iako ne bi bile posve isključene neke nove uzaludne provokacije i svraćanje pozornosti na sebe, jedino što su oni u svojoj mizernosti i općoj promašenosti i sposobni činiti.

DU
Deleted user
17:27 08.03.2013.

Kad vidiš psa gdje laje i laje na tebe iza kaveza, a nigdje vlasnika, baci mu nešto priko ograde, kakvu kost, što li, i nastavi svojim putem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije